EGYÜTTMŰKÖDÉSFEJLESZTŐ PROGRAMOK

A team igényeire épülő fejlesztési folyamattal csoport szintű együttműködést támogatunk, melynek célja elősegíteni, hogy a csapattagok hatékonyabban tudjanak együtt dolgozni és erőforrásaikat megfelelően alkalmazzák a közös célok elérése érdekében.

TEAM DIAGNOSZTIKA

Új szemüvegen keresztül ismerhetitek meg a saját és egymás működését, együttműködését. A team diagnosztika önmagában is hasznos képet ad a csapatról, ugyanakkor további fejlesztési irányok meghatározására is alkalmas. A komplex megértés érdekében színes módszertani eszköztárat, objektív mérőeszközöket, vizuális megjelenítést és élményszerű feldolgozást használunk.

Egyik eszközünkkel akár még Afrikába is “elutazhat” a csapat és részt vehet a SerengeTeam vadrezervátum megtervezésében.

CSAPATÉPÍTÉS

Egy felejthetetlen könnyed élményt szeretnétek vagy komolyabb beszélgetésre lenne igényetek? Új vezető érkezett a csapatba vagy új teamtagok integrálódását szeretnétek megkönnyíteni? A csapatépítő eseményt minden esetben alapos megbízói igényfeltárás előzi meg, annak érdekében, hogy igazán személyre szabott különleges élményben lehessen részetek!

Programunk során játékos kalandokban is részesülhettek, ugyanakkor abban is támogatást nyújtunk, hogy a hatékony jövőbeli együttműködés érdekében (újra)definiáljátok a team értékeit, csoportnormáit, együttműködési kereteit, szabályait. A csapatépítő esemény célja lehet, hogy közösen megalkossátok a fenti elemekből álló együttműködési kódexet, ami minden csapattag számára jól érthető, elfogadható és követendő.

A SIKERES CSAPAT

A fejlesztés Patric Lencioni elmélete mentén a csapat hatékonyságot gátló akadályok elhárításában, öt  különálló témában ad olyan konkrét gyakorlatokat, feladatokat, gondolatokat, amelyek segítségével  ki-ki építheti a saját csapatát a választott fókusz mentén. A témák egyenként és együtt is választhatóak. A csoportos programot megelőzően diagnózist végzünk a csapatról, ami segíti a témák kiválasztását.

TEAMEK KÖZÖTTI EGYÜTTMŰKÖDÉSFEJLESZTÉS

Gyakran előfordul a szervezetekben, hogy különböző divíziók munkája szorosan összefügg, egymásra vannak utalva, mégis különálló egységként működnek. Programunk által a teamek egymás megismerése mellett hatékonyan és lendületesen fognak tudni közös projektjeiken együtt dolgozni a jövőben.


EGYÜTTMŰKÖDÉSFEJLESZTÉS SZEMÉLYISÉGTIPOLÓGIA ALAPJÁN

Egy lehetséges diagnózist követően vizuálisan ábrázoljuk (együttműködés térkép) a csapatban lévő személyiségtípus alapú erő-, és viselkedéses viszonyokat. Ennek tükrében konkrét segítséget adunk a csoportdinamika, és a teljesítmény növelése kapcsán.

Ez a workshop segíthet a motivációk jobb megértésében és megtalálásában, az eredményesebb kommunikációban, a  konfliktuskezelésben, a komplementer erősségek harmonizálásában,  azok jobb kihasználásában,  és a hatékonyabb erőforrás menedzsmentben.

TÉMAFELDOLGOZÁS WORKSHOP MÓDSZERTANNAL

Ti hozzátok a témát, mi adjuk a keretet és az eszközöket. A téma lehet a csapatot érintő bármilyen kérdés: egy aktuális kihívás, probléma, elakadás, tervezés. A workshop módszertanát színes vizuális és digitális elemekkel tesszük élővő, amiben a résztvevők így könnyedén bevonódnak. A közös ötletelések és facilitált program végén a kollégák büszkék lesznek saját produktumukra.

PROJEKT KICK OFF

Programunkkal strukturált lendületet adunk bármilyen projekt indításhoz. Segítünk lerakni a sikerességhez szükséges alapokat, amik végigkísérik a csapatot az egész projekt folyamán. Projektmissziótól, alapértékeken át a  várt eredményekig, célokig, feladatokkal, felelősségi körök meghatározásával, akciótervvel. Segítünk megkeresni az egyének és a csapat motivációit, érdekeit, hogy a lendület minél tovább kitarthasson.

PROJEKT ZÁRÁS

A projektzáró workshop facilitált retrospektív alkalom, ahol lehetősége van a csapatnak megünnepelni a megvalósítás és az együttműködés sikerét. A program biztonságos teret teremt a visszajelzésre, az esetleges hibákból történő tanulásra, az egyéni és team szintű fejlődési irányokra, valamint inputot ad a további tervezésre, munkaszervezésre.